Power Platform Power BI Power Apps Power Automate Power Virtual Agents

Microsoft Power Platform ve Bileşenleri

2020-09-21 IT

Power Platform, Microsoft tarafından, karmaşık iş çözümleri geliştirmek, sahip olduğunuz verileri görselleştirmek ve tekrarlanan iş süreçlerini otomatikleştirmek için sunulan bir ürün grubudur. İçerisinde barındırdığı ürünler sayesinde, herhangi bir kod geliştirme bilgisine ihtiyaç duymadan, uçtan uca çözümler üretmenize olanak sağlar. Aynı zamanda tüm bu ürünler, sahip oldukları kullanıcı dostu ara yüzleri sayesinde işletmelerde görev alan birçok kullanıcı tarafından rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Power Platform, 4 farklı üründen oluşmaktadır;

1-Power BI: Power BI, bulut tabanlı bir veri görselleştirme aracıdır. Power BI Dekstop uygulamasını bilgisayarınıza indirerek, raporlarınızı tasarlamaya başlayabilirsiniz. Tasarladığınız raporları diğer kullanıcılar ile paylaşmak için, PowerBI.com servisini kullanabilirsiniz. Power BI ile sahip olduğunuz verileri bir rapora dönüştürerek, kurumunuz için geniş bir bakış açısına sahip olabilirsiniz.

2-Power Apps: Power Apps, platform bağımsız bir şekilde web ve mobil uygulamalar geliştirmenizi sağlayan bir araçtır. Uygulama geliştirirken kod bilgisine minimum düzeyde ihtiyaç duyulur. Bu sayede öğrenmesi genellikle kolaydır.
Power Apps ile dakikalar içerisinde bir anket uygulaması geliştirerek, merak ettiğiniz bir konu için kurumunuz içerisinde anket çalışması yapabilirsiniz.

3-Power Automate: Power Automate, kullanıcıların uygulamalar ve hizmetler arasında otomatikleştirilmiş iş akışları oluşturmasına olanak tanır. Şirket çalışanlarının, uzun süreler ayırarak yaptığı rutin işleri, daha kısa zamanda, daha az eforla yapabilmelerini sağlar. Power Automate ile, her sabah atmanız gereken bir maili, otomatik hale getirerek zaman kazanabilirsiniz.

4-Power Virtual Agents: Power Virtual Agents, ileri düzey veri bilimi bilgisine ihtiyaç duymadan, hızlı bir şekilde Chatbot tasarlanmasını sağlar.